kereső
   
 

Betegség Bőrbetegség, Betegség

A betegseg.lapozz.hu oldal Bőrbetegség kategóriájában 18 oldal található.
Érdemes odafigyelnünk bőrünk jelzéseire, mert az apróbb elváltozások mögött komoly betegségek állhatnak.

 
A máriatövis amellett, hogy hatékonyan védi a májat, a pattanások és az aknek eltüntetésében is szerepet játszik. Azáltal, hogy fokozza az epe áramlását, képes eltávolítani a májból a tesztoszteron melléktermékeket, amik az aknét és a pattanásokat okozzák. További információk honlapunkon.
mariatovis.blog.com
Gyűjteménybe került: '13.08.03, ellenőrzés: '15.04.01.
 
Bizonyos bőrbetegségek megjelenése szoros összefüggésben áll a napfénnyel, illetve a nyári meleggel. Lapozd át az alábbi galériát, és nézd meg, milyen tünetekkel hívja fel magára a figyelmet a napallergia vagy épp az anyajegyből kialakuló bőrrák, a melanoma.
www.femina.hu/egeszseg/kepes_cikkek/nyari_borbetegsegek_ ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
A pikkelysömör, azaz pszoriázis és az atópiás ekcéma a leggyakrabban előforduló bőrbetegségek közé tartoznak. Mit kell tudnunk róluk, és hogyan tudjuk a legkönnyebben enyhíteni a kellemetlen tüneteket?
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/ps ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Tavasztól-őszig a szabadban tartózkodó gyermekek fedetlen testrészein nagyon gyakoriak a rovarcsípések. A kellemetlen viszketésen kívül, a vakarás következtében kialakuló gennyes bőrfertőzések, a szúrással bejutó kórokozók, ritka esetben súlyos allergiás reakció kialakulása miatt, fontos a tünetek felismerése és a megelőzéshez szükséges tennivalók ismerete.
www.webbeteg.hu/cikkek/gyermekgyogyaszat/13580/rovarokel ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
A melanoma rendkívül rosszindulatú daganat. A belső szervekbe, májba, agyba, tüdőbe, csontokba korán ad áttétet. Késői felismerés esetén a betegek fele szervi áttétben meghal, korai felismerésekor ez az arány 10 százalék körüli értékre csökkenthető. A melanomás betegek száma az utóbbi évtizedekben ijesztően növekszik, amit a környezeti hatásokkal, elsősorban a túlzott napozással magyarázunk. Tíz-húsz év alatt a betegek száma megkétszereződik. Százezer lakosból tíz esetben alakulhat ki a bőrön rosszindulatú festékes anyajegy, Magyarországon évente az ezerötszázat is meghaladja az új esetek száma.
www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/1215/az-agressziv-m ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
A pikkelysömör, vagyis a psoriasis kezelésénél a cél a pikkelyek leválasztása, a gyulladásos folyamat csökkentése, a hámsejtek érési folyamatának helyreállítása a pikkelysömörös területeken. A számos kezelési mód közül - a kiterjedt pikkelysömör esetében - igen gyakran elsőként választott valamelyik fénykezelési eljárás. A betegek többsége jól reagál a különböző UV kezelésekre (fototerápia). A legelterjedtebb a 311 nanométer hullámhosszúságú UV-B sugarak alkalmazása, a "keskenyhullámú" (narow band) UV-B terápia. Ennek során a beteg bőrét, egy kabinban állva, néhány percen keresztül világítják meg, mely során védőszemüveget kell viselnie.
www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/1800/a-pikkelysomor ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
A bőrbetegségeket uszodában könnyen el lehet kapni, melyek lehetnek vírusos és bakteriális fertőzések. Ne látogassuk ezen helyeket, ha valamely bőrbetegségben szenvedünk, (szemölcs, gombás fertőzés) mert fertőző forrásként tovább terjeszthetjük a kórt.
www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/10818/borbetegsegek ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Az akne a bőr idült állapota, amely 14 és 25 éves kor között jelentkezik, de ez a jelenség az ötvenes felnőtteknél is előfordul. Több egészségügyi rendellenesség is okozhat aknét. A legfontosabb okok a túlzott koffein fogyasztás, cukorban és zsiradékban gazdag étrend. Az aknét a bőrmirigyek elzáródása okozza. A tinédzserekben elsősorban a pubertás kezdetén jelentkezik, ami a faggyúmirigyeket a zsíros folyadék (sebum) fokozott termelésére serkenti. A sebum a bőr kiszáradása ellen véd, de ha túlságosan felhalmozódik, pattanásokat okoz.
www.egeszsegkalauz.hu/borbetegsegek/hazi-praktikak-az-ak ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Okozhatják vírusok: szemölcs, molluszkum, herpeszvírusok. Baktériumok: általában a gennykeltők. Gombák: dermatofiton és sarjadzó (pl. Candida) fertőzés. A fertőzés emberről emberre érintkezéssel vagy pl. A szemölcs és gombák esetében tárgyak közvetítésével (pl. Uszodai vagy konditermi szőnyeg, zuhanyozó) terjed. Olykor állatról emberre terjedéssel is találkozunk. Immunhiányos állapotok hajlamosítanak (pl. Cukorbetegség).
www.weborvos.hu/egeszsegmagazin/fertozo_borbetegsegek/93 ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
A bőrbetegségek - dermatózisok, a bőrt megtámadó betegségek, amelyek a bőrt, mint speciális szervet támadják meg, vagy valamilyen általános betegség következtében alakulnak ki. A test bármelyik részét érinthetik, és okozhatnak súlyos, életveszélyes állapotot is. A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, sok folyadék fogyasztása és a táplálékkiegészítők ésszerű használata mind jótékony hatású lehet. A bőr az emberi test legnagyobb szerve, amely több feladatot lát el. Be­tegségek egész sora sújthatja, amelyeknek az okát gyakran nehéz meg­találni.
www.vitaminsziget.com/ecikk.php
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Viszket, repedezett, furcsa pöttyök, foltok jelentek meg rajta? Gyulladás, bőrszerkezet – vagy színváltozás jelezhet többek között fertőzést, krónikus bőrbetegséget, akár allergiát is. Érdemes odafigyelnünk bőrünk jelzéseire, mert az apróbb elváltozások mögött komoly betegségek állhatnak. Mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz, ha változást észlelünk.
drinfo.hu/betegsegek/bor-es-kotoszovet/10463-a-leggyakor ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Legnagyobb szervünk, a bőrünk normális fiziológiai állapotának fenntartásában, valamint az azt érő sérülések, fertőzések és a különböző okokra visszavezethető betegségek kezelésében nélkülözhetetlenek a gyógynövények és a belőlük előállított készítmények. Ezt a megállapítást erősíti az a tény, hogy az európai és a hazai „gyógynövénypiac” mintegy 8–10%-át teszik ki a különféle bőrbetegségek kezelésére külsőleg használt gyógynövények és növényi készítmények.
www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/gyogynovenyek_a_borb ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Illóolajok, masszázsolajok használata, aromaterápia nőknek.
www.illoolajok.hu/problemak-/-felnottek/borbetegsegek
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
A pszichoszomatika – azaz a testi tünetek lelki hátterével foglalkozó tudomány – szerint bőrünk, mint érzékszerveink egyike, nem csupán a külvilág információit hivatott közvetíteni számunkra. Lelki problémáink, tudatalattink üzeneteit is kommunikálja a külvilág felé, különféle bőrtünetek, -betegségek formájában… A bőr határterületet képez belsőnk és a rajtunk kívülálló, ám tőlünk nem független világ között. A kettő kapcsolatában keletkezett nehézségek megmutatkoznak a bőrfelületen. Kalmár Jánostól, a pszichoszomatika szakértőjétől megtudhattuk, hogy a különféle lelki problémák milyen formában és mekkora intenzitással követelhetnek figyelmet maguknak testünk felszínén.
www.ideal.hu/sectionegeszseg/86-elj-egeszsegesen/110968- ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
Munkám során a hajas fejbőr betegségein, kívül számos bőrproblémával is találkozom, melyek lehetnek esztétikai jellegűek, bőrbetegségek, allergiás tünetek. Nagyon sok embernél tapasztaltam bizonytalanságot, információ hiányt betegségük, különböző tüneteik kezelésével kapcsolatosan. Hosszú idő óta kerestem és keresem azokat az embereket akik szakmájukat szeretetből, elhivatottságból megfelelő szakmai tudás mellett végzik. Nagyon jól képzett szakemberek Bőrgyógyász Kozmetológus és kozmetikusok vannak, akik kiváló eredményeket érnek el. Ugyanakkor úgy vélem, hogy sem a hajgyógyászatban, sem a bőrgyógyászatban csodaszerek nincsenek, de vannak nagyon jó minőségű készítmények, gyógyszerek amelyek segítségével megfelelő tudatos hozzáértő alkalmazással, pozitív eredményeket és sikereket érhetünk el.
www.hajbetegsegek.hu/borbetegsegek.html
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
A bőrbetegségek közül a ma már sok országban népbetegségnek számító gombás megbetegedések, fertőzések a leggyakoribbak. A gombák szaporodásnak kedvez a meleg, nedves és sötét környezet, ezért az uszodák, fürdők, valamint a szaunák és a különböző közösségi mosdók kiváló táptalajt szolgáltatnak a gombás fertőzéseknek. A természetben előforduló gombafajokat, melyek az ember megbetegedését okozhatják, orvosi szempontból két csoportra osztjuk: az egyik csoport tagjai az úgynevezett obligát patogén gombák, amelyek minden esetben megbetegedést okoznak, míg a második csoportba azokat a fajokat soroljuk, amelyek csak valamilyen hajlamosító tényező megléte esetén okoznak problémát (fakultatív patogének). Ez utóbbi csoportba tartozik például a közismert, Candida nevű gomba is.
keklukacs.hu/termekleirasok/a-gombas-fertozesek-borbeteg ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
 
A megjelenésünket és önbizalmunkat alapvetően befolyásolja a bőrünk és hajunk minősége Ennek érdekében valószínű Ön is rengeteg megoldást kipróbált már A legtöbb ember kozmetikumokkal, és egyéb segédanyagokkal próbálja megjelenését javítani, sajnos ezek a megoldások nem hozhatnak hosszútávon tartós megoldást, mert a bór és haj minősége alapvetően a táplálkozástól függ. A legtöbb bőrbetegség a szervezetből hiányzó zsírsavak miatt jelenik meg Sok bőrfertőzésre azért lesz könnyen fogékony a szervezete, mert alapanyag hiányban szenved a szervezet.
www.kokuszdieta.hu/20090214181/elethelyzetek/Borbetegseg ...
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.
Óval kisebbek a baktériumoknál, csk elektronmikroszkóppal láthatók - Csak egy fajta nukleinsavat és fehérjét tartalmaznak - Működésük: áthangolják a gazdasejtet és arra kényszerítik, hogy a vírus anyagait kezdje el szintetizálni. Ezek után jelennek meg a tünetek.
www.mukorom-iskola.hu/index.php/virus-borbetegseg.html
Gyűjteménybe került: '13.03.20, ellenőrzés: '14.10.25.

info Allergia info Autoimmun betegségek info Bőrbetegség info Bőrgomba, körömgomba
info Daganatos megbetegedések info Depresszió info Emésztőszervi betegségek info Facebbok oldalak
info H1N1 info Herpesz info Hormonbetegség info Idegrendszeri betegségek
info Mozgásszervi betegségek info Szem betegségei info Szemölcs info Szív és érrendszeri betegségek

Vissza a/az Betegség oldalra


Lapozz.hu címoldal | Szöveges hirdetés | Médiaajánlat | Üzenet a szerkesztőségnek


Helyezd el a lapozz.hu logóját oldaladon, kattints a logóra a kódért!Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.

Hirdessen a Lapozz.hu oldalain olvassa el médiaajánlatunkat.